Vrboska je jedan od najljepših gradića na otoku Hvaru, a osnovan je u XV. stoljeću. Idealna kombinacija blage mediteranske klime, bogato razvedene obale te bogate kulturne baštine garancija su za zanimljiv, aktivan i opuštajući odmor.

Ribarska tradicija u Vrboskoj je iznimno duga i bogata, a tome svjedoči i činjenica da je davne 1972. godine utemeljen Ribarski muzej. Muzejska kolekcija uključuje gotovo sve vrste tradicionalnih ribarskih mreža, ribarske alate i ostatke opreme nekadašnje tvornice za preradu ribe.

Najistaknutiji arhitektonski objekt u mjestu je crkva-tvrđava Svete Marije od Milosrđa. Utvrđena je 1575. godine nakon turskog napada na otok 1571. pod vodstvom bega Uluč- Alije. Mještani su o vlastitom trošku podigli crkvu kao utvrdu za obranu od Turaka.Ovo je najljepša tvrđava u Hrvatskoj i jedna od najljepših u Europi.

Zapadno od tvrđave, nalazi se trobrodna župna crkva Sv. Lovrinca s pet oltara. Crkva potječe iz XV. stoljeća, a u XVII. stoljeću je adaptirana u baroknom stilu. Župna crkva je bila dva puta spaljena kroz povijest – prvi put 1512. godine od strane Mlečana, a drugi put 1571. za vrijeme turske provale. Unutrašnjost crkve krije jedan od najbogatijih slikarskih fundusa u Dalmaciji.

Zahvaljujući bogatoj kulturnoj baštini i očuvanoj tradiciji, Vrboska je idealan izbor za odmor koji spaja ugodne ljetne aktivnosti i omogućava da uistinu doživite kulturu i mentalitet jednog dalmatinskog gradića.

Povezanost mjesta lokalnim autobusnim linijama te taksi službama, omogućit će Vam da za vrijeme boravka posjetite i ostala mjesta na Hvaru. Priuštite sebi nezaboravne izlete u vlastitom aranžmanu ili pronađite nešto iz ponude aranžmana lokalnih agencija i brodara koji nude svakodnevne izlete u Bol na Braču gdje se nalazi poznata plaža Zlatni Rat.

Vrboska ima bogat noćni život koji odgovara svim dobnim skupinama – od klapskog pjevanja na samoj rivi do Coctail bara i ostalih lokalnih kafića. Svakako posebno treba istaknuti gastronomsku ponudu lokalnih restorana ovog bogatog ribarskog gradića. Od zanimljivih aktivnosti za slobodno vrijeme, Vrboska nudi surfanje, izlete brodovima, ronjenje, bicikliranje, kao i druge morske aktivnosti.